Pohjoista sisustus- ja tekstiilimuotoilua: Tekstiili- ja vaatetusalan 20-vuotta juhlajulkaisu

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateosAmmatillinen

  • Aimo Tattari (Kääntäjä)
  • Ulla Etto (Taittaja)

Tiivistelmä

Sisustus- ja tekstiilimuotoilua pääaineena ja tekstiilitaidetta sivuaineena voi opiskella Suomessa vain Lapin yliopistossa. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelma juhlii lukuvuoden 2016–2017 aikana 20-vuotista taivaltaan. Juhlatunnelmaa luovat juhlaseminaari, lukuisat näyttelyt taiteiden tiedekunnan gallerioissa Arktikumja F-talossa sekä erilaiset työpajat ja pop-up -tapahtumat.
Tässä teoksessa sisustus- ja tekstiilimuotoilun taiteellinen ja tutkimuksellinen toiminta on jaettu kolmeen osa-alueeseen: pohjoisuus opinnoissa eli ark(t)inen estetiikka, henkilökunnan taiteellinen toiminta ja opintopolku Lapin yliopistoon, Rovaniemelle.
Ensimmäinen osa esittelee opintojen neljää painopistealuetta, jotka ovat sisustusmuotoilu, tekstiilimuotoilu, pintasuunnittelu (sivuaine) ja tekstiilitaide (sivuaine). Pohjoisuus opinnoissa eli ark(t)inen estetiikka -osio välittävät visuaalisesti Lapin yliopiston taiteellisessa toiminnassa erityisiä painotuksia, jotka ovat pohjoinen ja arktinen muotoilu. Toinen osa esittelee henkilökunnan taiteellista toimintaa. Lapin yliopistossa tutkimusta tekevät sekä professorit että opetus- ja tutkimushenkilökunta, joilla on kykyä oman suunnittelun ja tutkimuksen kautta tehdä taiteellista tutkimusta.
Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelmassa on mahdollista suorittaa sisustus- ja tekstiilimuotoilun kolmivuotinen taiteen kandidaatin tutkinto ja kaksivuotinen taiteen maisterin tutkinto. Jatkotutkintona on mahdollista suorittaa taiteen tohtorin tutkinto.
Teoksen tavoitteena on johdattaa innokkaimmat kokijat hakeutumaan pohjoisen polulle eli sisustus- ja tekstiilimuotoilun maailmaan. Tervetuloa Lapin yliopistoon Rovaniemelle!
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaRovaniemi
JulkaisijaLapin yliopisto
Sivumäärä64
Volyymi200
ISBN (elektroninen)978-952-337-012-8
ISBN (painettu)978-952-337-011-1
TilaJulkaistu - 1 kesäkuuta 2017
OKM-julkaisutyyppiD6 Toimitettu ammatillinen kokoomateos

Julkaisusarja

NimiLapin yliopiston taiteiden tiedekunnan julkaisuja C, katsauksia ja puheenvuoroja 54
KustantajaLapin yliopisto, julkaisu on osa TEVA 20 -juhlavuoden sisältöä
Numero1
Vuosikerta200
ISSN (painettu)1236-9616