eTerveys ja ikääntyminen maaseudulla: Arjen, digitaalisen kompetenssin ja teknologian muutokset

Projekti: Yhteisrahoitteinen projekti

Projektin kuvaus julkisessa portaalissa

HARVEST-hanketta rahoittaa Euroopan Unionin tutkimuksen ja innovaatiopolitiikan Horisontti 2020 ohjelma sekä Suomen Akatemia (2018-2021). Hanke on osa Euroopan Unionin Yhteinen ohjelmasuunnittelun (The Joint Programming Initiative (JPI) “More Years, Better Lives – The Potential and Challenges of Demographic Change”) mukaista toimintaa. Rahoitushaun tavoitteena oli löytää kansainvälisellä tutkimusyhteistyöllä vastauksia ikääntymisen ja väestönmuutosten aiheuttamiin haasteisiin Euroopassa.

Hankkeen nimi on HARVEST – eHealth and Ageing in Rural Areas: Transforming Everyday Life, Digital Competences, and Technology (eTerveys ja ikääntyminen maaseudulla: Arjen, digitaalisen kompetenssin ja teknologian muutokset).

Hankkeessa tutkitaan ikäihmisten arkea digitalisoituvien palveluiden näkökulmasta. Kiinnostus kohdistuu digitaalisten terveys- ja sosiaalipalveluiden käyttöön/käyttämättömyyteen sekä palveluiden käytön oppimiseen ja osaamiseen Ruotsin, Suomen ja Italian maaseuduilla.

Hanketta koordinoi Uumajan yliopisto ja partnereina ovat Lapin yliopisto sekä Milanon katolinen yliopisto. Lapin yliopistosta hanketta toteuttavat yhteistyössä kasvatustieteiden tiedekunta ja yhteiskuntatieteiden tiedekunta. Hankkeessa työskentelevät vastuullinen johtaja, apulaisprofessori Päivi Rasi Mediapedagogiikkakeskuksesta, professori Heli Valokivi yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta sekä kaksi jatko-opiskelijaa. Tutkimusaineistojen keräämisessä tehdään yhteistyötä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa.

Hanke toteutetaan 1.1.2018–31.3.2021.
LyhytotsikkoeTerveys ja ikääntyminen maaseudulla: Ar
AkronyymiHARVEST
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01.01.201831.03.2021

Rahoitus

  • Suomen Akatemia: 249 881,00 €
  • Suomen Akatemia

ID: 3325617