Tiina Seppälä

Tutkimusintressit

YTT, tutkija Tiina Seppälä on väitellyt kansainvälisistä suhteista Lapin yliopistosta. Hänen väitöskirjansa (2010) käsitteli sodanvastaista liikettä ja globaalin vastarinnan teorioita. Hänen tutkimusintressejään ovat aktivismi, yhteiskunnalliset liikkeet, kehitystutkimus, muuttoliikkeet, pakolaisuus, postkoloniaalinen ja feministinen teoria, etnografia ja tiedon politiikka. Viime aikoina hän on keskittynyt vastarinnan feminisaation ja dekoloniaalisen solidaarisuuden käsitteisiin sekä taidelähtöisiin tutkimusmenetelmiin.

Seppälä on tutkinut sodanvastaista liikettä Euroopassa, maakaappauksia ja pakkosiirtoja vastustavia liikkeitä Intiassa sekä slummiväestön ja naisten oikeuksia ajavia liikkeitä Nepalissa ja Bangladeshissa. Hän on ollut vierailevana tutkijana Kalkutassa, Intiassa (Mahanirban Calcutta Research Group), Kathmandussa, Nepalissa (Nepal Institute of Peace) ja Dhakassa, Bangladeshissa (Refugee and Migratory Movements Research Unit, University of Dhaka). Hänen kolmivuotinen tutkijatohtorihankkeensa Governance, Resistance and Neoliberal Development: Struggles against Development-Induced Displacement and Forced Evictions in South Asia oli Suomen Akatemian rahoittama (2013–2016).

Tällä hetkellä hän työskentelee yliopistotutkijana Suomen Akatemian rahoittamassa Rethinking Nordic Democracy: Civil Disobedience in Exceptional Times -hankkeessa. Hän on myös Taiteiden tiedekunnan Palvelumuotoilun tutkimusryhmän (CO-STARS) jäsen.

ID: 321189