Tiina Seppälä

Tutkimusintressit

YTT, tutkija Tiina Seppälä on väitellyt kansainvälisistä suhteista Lapin yliopistosta. Hänen väitöskirjansa (2010) käsitteli sodanvastaista liikettä ja globaalin vastarinnan teorioita.

Seppälä on yksi Bordering Actors -tutkijakollektiivin (2014) perustajajäsenistä. Hänen tutkimusintressejään ovat vastarinta, aktivismi, yhteiskunnalliset liikkeet, kehityspolitiikka, muuttoliike, pakotetettu muutto, etnografia, tiedon politiikka, dekolonisaatio, postkoloniaalinen ja feministinen teoria, prefiguratiivinen epistemologia ja yhteisölliset tutkimusmenetelmät. Hän on keskittynyt viime aikoina vastarinnan feminisaation ja dekoloniaalisen solidaarisuuden käsitteisiin sekä tiedon tuottamiseen yhdessä tutkittavien kanssa.

Seppälä on tutkinut sodanvastaista liikettä Euroopassa, maakaappauksia ja pakkosiirtoja vastustavia liikkeitä Intiassa sekä slummiväestön ja naisten oikeuksia ajavia liikkeitä Nepalissa ja Bangladeshissa. Hän on ollut vierailevana tutkijana Kalkutassa, Intiassa (Mahanirban Calcutta Research Group), Kathmandussa, Nepalissa (Nepal Institute of Peace) ja Dhakassa, Bangladeshissa (Refugee and Migratory Movements Research Unit, University of Dhaka).

Seppälän kolmivuotinen tutkijatohtorihanke Governance, Resistance and Neoliberal Development: Struggles against Development-Induced Displacement and Forced Evictions in South Asia oli Suomen Akatemian rahoittama (2013–2016). Tällä hetkellä hän työskentelee tutkijatohtorina Palvelumuotoilun tutkimusryhmässä Taiteiden tiedekunnassa.

ID: 321189